Hírek 2016 - MSZP Országos Nyugdíjas Tagozata

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hírek 2016

Hírek

Hírek

Az oldalon az MSZP
Országos Nyugdíjas Tagozatának központi hírei olvashatóak, melyeket az adott linkre kattintva PDF formátumban le tudja tölteni és/vagy megtekinteni.
Amennyiben nem rendelkezik PDF olvasó programmal, az alábbi linkről le tudja tölteni: Adobe Reader.com2016. december 8. - Rendelet az Erzsébet utalvány kiadásáról

A mai Magyar Közlönyben jelent meg a 404/2016. (XII. 8.) rendelet az Erzsébet utalvány kiadásáról.
10 ezer forint értékű utalvány, egyszeri juttatás, lényegében minden nyugellátási formában részesülőnek. A Posta kézbesíti az Orbán levéllel együtt. Nagyon fontos, hogy akinek nem tudta kézbesíteni a postás - nem volt otthon - február 28-ig KÉRELMEZNIE kell az ismételt kiküldést.

2016. december 1. - Nem a postások viszik ki Orbán ajándék Erzsébet utalványát

Teljes hír elérhető: itt

Harmincezer kormányhivatali dolgozó feladata lesz, hogy személyesen vigyék el minden nyugdíjasnak az Erzsébet-utalványt karácsonyig.

2016. november 29. - Kiszolgáltatottság helyett biztonságot!

Teljes hír elérhető: itt

A kiszolgáltatottság helyett biztonságot, a szegénység helyett büszkeséget kell nyújtani a nyugdíjasoknak - mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke egy szerdai, az idősügyről rendezett budapesti konferencián.

2016. november 25. - Állásfoglalás

Teljes hír elérhető: itt

Az ún.
rtékálló nyugdíj" a jómódú középosztály felfogását tükrözi, a többség megélhetési gondjaival nem törődik. Az inflációkövető nyugdíjemelés nincs tekintettel az élelmiszer- és gyógyszerárak növekedésére, a nyugdíjas fogyasztói kosár alakulására.

2016. november 21. - Valós problémára valódi megoldást!

Teljes hír elérhető: itt

Tóth Bertalan: Az urizáló Fideszes elit gazdaságpolitikája a felső 10-20 százaléknak kedvez. Ezzel szemben mi, szocialisták elsősorban, a munkájukból nehezen megélőket, a szociálisan kiszolgáltatott embereket, a nyugdíjasokat, valamint a nőket kívánjuk képviselni. Az ő valós problémáira kínálunk valódi megoldásokat.

2016. november 2. - Százezrek üthetik a markodat: csak egy nyomtatványt kell kitöltened!

Teljes hír elérhető: itt

Aki utazik azzal könnyen előfordulhat, hogy elindul nyaralni, őszi szünetre, téli szünetre, vagy csak egy pár napos városlátogatásra, de Ferihegyről  óriási késéssel száll fel a gépe, vagy az is előfordulhat, hogy késéssel érkezel haza Ferihegyre, érdemes tudni, hogy mindkét esetben jogosult lehetsz  kártérítésre, és ha nem tudtad eddig, akkor jó hír, hogy a kárigényt évekre visszamenőleg is be lehet nyújtani.

2016. november 2. - Változás jön a háziorvosoknál, szakrendeléseken

Teljes hír elérhető: itt

Az egészségügyi alapellátás megújítása a cél, és az alapellátás-fejlesztési modellprogram kapcsán már vannak olyan eredmények, kezdeményezések, amelyeket érdemes felkarolni – erről Ónodi-Szűcs Zoltán beszélt szerdán Budapesten.

2016. október 6. - A nyugdíjkorrekció és nyugdíjprémium ügye politikai kérdés

Teljes hír elérhető: itt

A mai nyugdíjasok nemzedéke többet adott át a következő generációnak, mint amennyit ők az előzőtől kaptak. Ez egy nemzedék igazi fokmérője.
Átadták a Szépkorúakért érdemérmeket. Az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen a kitüntetést 13, a közösségéért aktívan cselekvő szépkorú vehette át munkája elismeréseként.

2016. szeptember 14. - Nem a fiatalok tartják el a nyugdíjasokat

Teljes hír elérhető: itt

A nyugdíjasokat nem a fiatalok tartják el – írja a nyugdíjas közgazdász. Seres István számokkal támasztja alá: a befizetett járulékaikból bőven telik az időskori pénzükre.

2016. augusztus 19. - Megdöbbentő nyugdíjkorhatárokat vezetnének be Magyarországon!

Teljes hír elérhető: itt

"Amikortól nyugdíjba mehet, amikortól nyugdíjba küldhető, amikortól nyugdíjba küldendő a munkavállaló" – ezt a három korhatárt különítené el az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés.

2016. augusztus 19. - Kedvezmények, ingyenesség, pénztámogatások időseknek, nyugdíjasoknak

Teljes hír elérhető: itt

Nem minden idős személy rendelkezik ma olyan nyugdíjjal, s egyéb jövedelemmel, amely gondtalan megélhetését biztosíthatná. Őket segíthetik az alábbi ellátási formák. Az ilyen, segítségre szoruló embertársainkat a szociális ellátórendszer
"szociálisan rászorulók"-nak tekinti.

2016. augusztus 1. - Önnek is van állami nyugdíjszámlája – nézzen rá, mert a nyugdíja függ tőle!

Teljes hír elérhető: itt

Akármilyen furcsa is és valószínűleg az emberek 99%-a nem is tud róla, de mindenkinek van saját, állami nyugdíjszámlája, melyet bármikor meg is nézhet! Egyetlen feltétele a saját nyugdíjszámlánk leellenőrzésének az ügyfélkapus risztráció, mert a nyugdíjszámlákat egyelőre csak így lehet elérni!

2016. július 26. - Jön a szülőtartás: a fizetésed felét is elperelhetik

Teljes hír elérhető: itt

Már igen régóta központi téma a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kérdése. A szülőtartási törvénnyel pedig az állam a gyermekek vállára helyezte át a megélhetési gondokkal küzdő nyugdíjasok iránti felellőséget, amit ezután már intézményi szinten is érvényesíteni lehet.

2016. július 26. - Szemüvegesek figyelem!

Teljes hír elérhető: itt

Manapság divat szemüveget viselni. A talán nem túlzó kijelentés egyik oka, hogy rengeteg a szemüvegakció, így könnyebben is szánják rá magukat a szemüvegesek egy újabb darab megvételére. Annak ellenére azonban, hogy több tízezer forintba is kerülhetnek, könnyen megsérülhetnek, így nem árt résen lenni a vásárláskor a feltételeket illetően. Szemüvegre is van ugyanis garancia, csak kevesen tudják.

2016. július 26. - Harmadannyi nyugdíj az államtól, 70 éves korhatár - ez jön!

Teljes hír elérhető: itt

Annak, aki  nem akarja alább adni  az életszínvonalát nyugdíjas korára legalább 20-30 millió forintot  kellene félre tennie és  muszáj elfogadnia, hogy sokkal jobban magunkra leszünk utalva nyugdíjas éveinkben
.

2016. július 7. - Az időskori munkavégzés csökkentheti a depresszió és a demencia előfordulását

Teljes hír elérhető: itt

A demográfiai változásoknak köszönhetően 2030-ra Európában minden harmadik aktív munkavállaló az idősebb, 55-64 éves korosztályból fog kikerülni.
Az időskori munkavállalás azonban amellett, hogy elkerülhetetlen a mai modern társadalom gazdasági fenntarthatóságához, hozzájárulhat a teljesebb időskorhoz, csökkentheti a depresszió, az időskori demencia előfordulását.

2016. május 23. - Állásfoglalás

Teljes hír elérhető: itt

Az MSZP Országos Nyugdíjas Tagozata tiltakozik a 2017-re bejelentett nyugdíjemelés mértéke ellen.
A magyar nyugdíjasok több évtizeden át becsületesen dolgoztak, fizették a járulékot. A 0,9 % emelés megalázó és elfogadhatatlan.

2016. május 11. - Szanyi: Ez aljas kérdés

Teljes hír elérhető: itt

A szocialista politikus szerint a betelepítési kvótával kapcsolatos népszavazási kérdésre jó gusztussal nem lehet válaszolni.
.. A kérdésben olyan jogi csavar van, ami azt feltételezi, mintha ebben az ügyben a magyar Országgyűlésnek lenne az utolsó szava, miközben ez nem igaz – mondta a szocialista EP képviselő.

2016. május 6. - Tiltakozás az évszázad legalacsonyabb nyugdíjemelése ellen!

Teljes hír elérhető: itt

Az MSZP Veszprém Megyei Területi Szövetsége Nyugdíjas Tagozata tiltakozik az évszázad legalacsonyabb magyarországi nyugdíjemelése ellen.
A 2017-re bejelentett 0,9 %-os nyugdíjemelés elfogadhatatlan és megalázó azoknak, akik sok évtizeden át becsületesen dolgoztak.

2016. május 6. - Dunaújvárosban voltam

Teljes hír elérhető: itt

A Dunai Vasművet néztük meg 2016 április 2-án.
Siralmas állapot fogadott bennünket. Az 50-es 60 as években létesített gyáróriás ami az ország büszkesége volt rengeteg embernek adott munkát, mára a maga árnyéka.

2016. április 12. - Szereted a szalonnát?

Teljes hír elérhető: itt

Bár az egészséges életmód rajongói felszisszennek, ha a szalonnáról hallanak, azonban jó tudni, hogy, ha mértékkel fogyasztjuk, akkor akár egészséges is lehet. A legújabb kutatások szerint a rendszeresen, de mértékkel fogyasztott szalonna, erősíti az immunrendszert, és csökkenti az ízületi fájdalmakat is.

2016. március 1. - Ez a téma, megérne egy népszavazást - potyautasok nyugdíjban...

Teljes hír elérhető: itt

A szocializmus egyik utolsó, máig élő vívmánya az 1962-es szociálpolit
ikai egyezmény, amit még a Magyar Népköztársaság és a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége kötött.

2016. február 1. - Merengés a holokauszt áldozatainak emléknapján

Teljes hír elérhető: itt

Vágh Vajk verse.

2016. január 28. - Magánnyugdíj: nagyon érdemes volt ellenállni Selmeczi Gabriellának

Teljes hír elérhető:
itt

Bár nem a 2014-es rakétatempóban, de tavaly is combos növekedést mutattak a magánnyugdíjpénztárakban maradt nyugdíjszámlák. Az Azénpénzem.hu számításai szerint a magánnyugdíjpénztárakban a többségnek 5-8 százalékkal nőtt a vagyona.

2016. január 28. - Élősdi nyugdíjasok?

Teljes hír elérhető: itt

Nemrégiben az ATV Start Plusz műsorában egy Kiss Zoltán nevű, túltáplált kinézetű blogger tette próbára a nézők türelmét, és vélhetően a széket is, amin ült. Ő radikális nyugdíjcsökkentésért harcol, mondván, hogy a mai nyugdíjasok felélik a jövő erőforrásait, és azt is nehezményezte, hogy nem halnak meg időben (!!!).

2016. január 4. - Újévi versek

Teljes hír elérhető: itt

Boldog új esztendőt kívánunk!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz