Hírek 2017 - MSZP Országos Nyugdíjas Tagozata

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hírek 2017

Hírek

Hírek

Az oldalon az MSZP
Országos Nyugdíjas Tagozatának központi hírei olvashatóak, melyeket az adott linkre kattintva PDF formátumban le tudja tölteni és/vagy megtekinteni.
Amennyiben nem rendelkezik PDF olvasó programmal, az alábbi linkről le tudja tölteni: Adobe Reader.com2017. december 16. - Elnökségi ülés Molnár Gyulával

Teljes hír elérhető: itt

Pénteken a Nyugdíjas Tagozat Országos Elnökségi ülésén Molnár Gyula pártelnök a kampányról, azon belül a nyugdíjasokat érintő célokról beszélt. Rövidesen találkozhatunk a kampány eseményeivel, amiben a nyugdíjasok is részt vesznek
.

2017. december 3. - Virágzik a nyugdíjbiznisz

Teljes hír elérhető: itt

Elözönlötték az ukrán határ menti magyar településeket a kettős állampolgárok.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének például az elmúlt két évben 23 ezerrel több lakója lett. Ennyivel többen szavazhatnak a következő országgyűlési választásokonon.

2017. december 1. - Infarktus és a meleg víz ivása

Teljes hír elérhető: itt

Fontos megjegyzés az infarktusról – tudni kell, hogy nem minden infarktus jelzi magát a bal karban érzett fájdalommal.

2017. november 30. - Felhívás

Teljes hír elérhető: itt

Az MSZP Nyugdíjas Tagozatának Országos Elnöksége felhívással fordul a baloldali gondolkodású idős emberekhez, a demokráciát féltő és visszaállítani akaró szép korúakhoz, a szocialista párt nyugdíjas tagozatának tagjaihoz,
vegyenek részt abban a kampányban, mely a 2018. áprilisi országgyűlési választásokat megelőzi.

2017. november 30. - Állásfoglalás

Teljes hír elérhető: itt

Az elmúlt időszakban fontos lett a kormánynak a nyugdíjas társadalom! Működik a "siker-propaganda". Naponta elhangzik, hogy novemberben milyen jól járnak a nyugdíjasok! Most aztán tapasztalhattuk!

2017. november 19. - A nyugdíj ellátásokban várható fejlemények

Teljes hír elérhető: itt

dr. Farkas András összeállítása a nyugdíj ellátásokban várható fejleményekről.

2017. november 13. - e-Recept

Teljes hír elérhető: itt

2017. november 1-től működik élesben az EESZT, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér.
Az eddigi papír recept helyett elektronikus recept lesz, az e-Recept. e-Receptet készítenek az orvosok gyógyszereink felírására. Az e-Recept készítése közben az adatok felkerülnek egy központi rendszerbe, ahonnan a gyógyszertárak is elérhetik.

2017. október 13. - Átadták a Szépkorúakért Érdemérmet

Szeptember 29-én adták át nagy ünnepség keretében a Szépkorúak Érdemérmet.
Sok évtizedes közösségi munkáért 2017 legjobbjai: Ács István, Baja Ferenc, Bali János, Gömöri Sándor Józsefné, Kablár János, Keresztes Zoltánné, Marsal Géza, Pap József. Gratulálunk nekik és még sokáig tudjanak tenni az idősekért, a közösségért.
Galéria: http://mszp.hu/galeria/atadtak_a_szepkoruakert_erdemermet

2017. október 8. - Az értékteremtő generáció

Teljes hír elérhető: itt

A nélkülözhetetlen "Back Office" nemzedék...

2017. szeptember 8. - Egyre többet nyúl le a kormány a nyugdíjpénzből

Teljes hír elérhető: itt

Bár évről évre egyre nő a munkáltatói befizetés, amióta a kormány szabad kezet kapott, annak egyre nagyobb része nem a nyugdíjalapba kerül, hanem átcsoportosítják más célokra. Egészségbiztosításra, illetve foglalkoztatásra. Később bajok lehetnek ebből.

2017. augusztus 11. - Ingyen laptop és internet

Teljes hír elérhető: itt

Hordozható számítógépeket és vészjelző karórákat kap ötezer nyugdíjas ősszel. Az ingyenes eszközök segítségével könnyebben és gyorsabban kérhetnek segítséget, így akár egyetlen gombnyomással hívhatják a mentőket vagy a rendőröket, ha bajba kerülnek.

2017. augusztus 11. - Idősek Tanácsa közlemény

Teljes hír elérhető: itt

A tanács szombati közleményében azt írta, az Idősek Tanácsa tagjai megdöbbenéssel olvasták Vona Gábornak, a Jo*bik elnökének kijelentéseit a szerinte "manipulált" nyugdíjasokról.

2017. augusztus 11. - A magyar állami nyugdíjrendszer fenntartható!

Teljes hír elérhető: itt

A Magyar Tudományos Akadémia szociálpolitikai kutatójával, Szikra Dorottyával Pogátsa Zoltán, az Új Egyenlőség főszerkesztője részletesen átbeszélte a magyar nyugdíjrendszer történetét, jelenét, és azt a kérdést, hogy tényleg igaz-e, hogy a magyar állami nyugdíjrendszer fenntarthatatlan.

2017. július 17. - Átalakulhat a nyugdíjrendszer

Teljes hír elérhető: itt

A választások közeledtével minden párt számára létkérdés, mennyire találja vonzónak a programját a több mint kétmillió nyugdíjas szavazópolgár. Farkas András, a NyugdijGuru alapítója szerint azonban a választások után módosíthatják a nyugdíjrendszert
.

2017. június 11. - Állásfoglalás

Teljes hír elérhető: itt

Az MSZP Nyugdíjas Tagozata Országos elnöksége 2017. május 26-án megtárgyalta a megyei és országos nyugdíjas parlamentek tapasztalatait
.

2017. május 24. - Nyugdíjas munka

Teljes hír elérhető: itt

Kósa Lajos és Harrach Péter törvényjavaslata új foglalkoztatási formát vezetne be: a jogszabály közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozását tenné lehetővé. A javaslat több legyet ütne egy csapásra
.

2017. május 24. - Csomag az időseknek

Teljes hír elérhető: itt

Idén januárban több mint 1 millió nyugdíj nem érte el a 79 757 forintos létminimumot, de a generációnak más problémái is akadnak, amelyre a politikától várnak választ. Az MSZP sokat ígér, de állítja: van fedezet.

2017. május 24. - Kampány a vulkán tetején

Teljes hír elérhető: itt

- Szervusz nép, én vagyok a király (Hi people, I'm the king).
- Szervusz király, én vagyok a nép (Hi king, I'm the people).

Kezdődhetett volna így is a párbeszéd Nagygécen, de hát ezt a történetet nem Rejtő Jenő írta Fülig Jimmy stílusában. Hanem az élet. Pontosabban: ahogy azt a kedves vezető propagandistái elképzelik.

2017. március 21. - Megérkezett Budapestre a RIGO!

Teljes hír elérhető: itt

A RIGO-nak köszönhetően kényelmesen, gyorsan, egyszerűen igénybe vehetők a budapesti közösségi közlekedési szolgáltatások.
Ennek bevezetésével Magyarország legnagyobb, legtöbbek által igénybe vett közlekedési hálózatához kapcsolódóan megvalósul egy korszerű, könnyen és egyszerűen használható jegy- és bérletrendszer, amely az ügyfelek igényeihez rugalmasan és innovatívan alkalmazkodik.

2017. március 21. - Dolgozz, nyugdíjas?

Teljes hír elérhető: itt

Bár nem szívesen valljuk be, kormányunk számára költségvetési szempontból az ideális nyugdíjas az, aki végigdolgozza életét és nem korkedvezményes nyugdíjának első napján úgy meghal szívrohamban, hogy annak semmi előzetes egészségügyi jele nem volt.

2017. március 21. - Többeknek jár plusz pénz a nyugdíjuk mellé

Teljes hír elérhető: itt

Kivételes nyugellátás-emelés engedélyezésére az érintett személy, illetőleg meghatalmazottja vagy törvényes képviselője kérelme alapján kerülhet sor. A kérelemben meg kell jelölni azokat a különös méltánylást érdemlő körülményeket, amelyek megalapozhatják a kérelem teljesíthetőségét
.

2017. március 21. - Szemétszállítási támogatás nyugdíjasoknak

Teljes hír elérhető: itt

Az egyik alig ismert önkormányzati támogatás a Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjtámogatás!
Ezt a támogatást az önkormányzat a 70. életévüket betöltött lakóknak nyújtja, ami mentességet biztosít a szemétszállítási díj fizetése alól.

2017. március 21. - Betegségek után járó személyi kedvezmény

Teljes hír elérhető: itt

Ha tényleg beteg vagy, akár több százezer forintot is visszakérhetsz a NAV-tól. Rengeteg betegség után jár adókedvezmény Magyarországon, ilyen például a cukorbetegség is.

2017. január 25. - "Nem működik semmi, őskáosz van"

Teljes hír elérhető: itt

Sokasodnak a nyugdíjrendszer körüli gondok, de a kormány még tárgyalni sem akar a kérdésről. Összefoglalónkban áttekintjük, és szakértő segítségével értékeljük a feszültségeket és az eddig felszínre került megoldási ötleteket.

2017. január 25. - Nyílt levél Orbán Viktorhoz és a Kormányhoz

Teljes hír elérhető: itt

Alulírottak, a nyugdíjas mozgalom országos szervezeteinek képviselői nyílt levéllel fordulunk Orbán Viktor miniszterelnökhöz, Magyarország kormányához, hogy a nyilvánosság útján mutassuk be a nyugdíjasok gondjait, ismertessük elvárásainkat, közös törekvéseinket
.

2017. január 21. - Október végéig mindenkinek folyósítják a hivatalosan kiszámolt járandóságot

Teljes hír elérhető: itt

Nem kell kérelmet benyújtaniuk a nyugdíjnövelés megállapítására idéntől azoknak, aki nyugdíj mellett munkát végeznek – az automatikusan jár, a január 1-jétől hatályos új szabályozás értelmében. - írja a bama.hu
.

2017. január 21. - Nem a fiatalok tartják el a nyugdíjasokat!

Teljes hír elérhető: itt

A nyugdíjasokat nem a fiatalok tartják el – írja a nyugdíjas közgazdász. Seres István számokkal támasztja alá: a befizetett járulékainkból bőven telik az időskori pénzükre.

2017. január 16. - Jó az öreg a háznál

Teljes hír elérhető: itt

Ami az államnak nyűg, abban egyre több vállalkozás lát nagy lehetőséget. Az idősek kedvét keresni munkát és pénzt jelent. Mármint a világ tehetősebb országaiban.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz